Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English

 
Εκδότης
Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Πληροφορίες
Όροι χρήσης
Δήλωση απορρήτου
Ειδικές παραγγελίες
Τρόποι αποστολής
Τρόποι πληρωμής
Newsletter Περισσότερα
Banner Αριστερό 2 [200xX]
Λεξικά » Λεξικό της φυσικής

Περιγραφή

Λεξικό της φυσικής [183017]
Λεξικό της φυσικής [183017]

Λεξικό της φυσικής

Συγγραφέας: Συλλογικό
ISBN: 9789602391372
Σελίδες: 608
Σχήμα: 13 Χ 18
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 1993


Το παρόν λεξικό αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του εκδοτικού μας οργανισμού με τον οίκο Oxford University Press και στηρίζεται στην αγγλική έκδοση του 1988, στην οποία προστέθηκαν ορισμένα νέα λήμματα, ενώ έγιναν βελτιώσεις -σε ό,τι αφορά τα νέα δεδομένα- σε άλλα ήδη υπάρχοντα. Την επιστημονική θεώρηση της μετάφρασης έκανε ο Δημήτρης Τζεβελέκης, φυσικός και συγγραφέας αναλόγων συγγραμμάτων.
Το έργο συντίθεται από όλα σχεδόν τα εν χρήσει λήμματα της Φυσικής επιστήμης, τα οποία παρατίθενται σε εκτενή ή μη ανάλυση, ανάλογα με την περίπτωση κάθε φορά. Σ' αυτά προστέθηκαν ορισμένα βασικά λήμματα, σχετιζόμενα με τις μαθηματικές επιστήμες, αφού οι εν λόγω όροι χρησιμοποιούνται ευρύτατα και στη Φυσική. Κάποια άλλα συνδέονται με την Αστροφυσική και την Αστρονομία, ενώ ένας αριθμός λημμάτων σχετίζεται με τη Φυσική Χημεία. Στη σύνθεση του Λεξικού μας συμπεριλάβαμε επίσης όρους σχετικούς με τη μεταλλειολογία, τη μεταλλοχημεία, την ηλεκτρονική, την ηλεκτροχημεία και την πληροφορική. Τους βιολογικούς και τους βιοχημικούς όρους, που ενδεχομένως θα χρειαστεί ο αναγνώστης του παρόντος Λεξικού, θα τους βρει στο Λεξικό της Βιολογίας, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από τον εκδοτικό μας οργανισμό, αποτελώντας και τούτο προϊόν της συνεργασίας μας με τον οίκο Oxford University Press.
Στο τέλος του έργου παρατίθενται τρία παραρτήματα (με πίνακες), το πρώτο από τα οποία περιέχει τις μονάδες του διεθνούς συστήματος (SI), το δεύτερο τις θεμελιώδεις σταθερές και το τρίτο δεδομένα και στοιχεία του ηλιακού μας συστήματος, όπως μέσες αποστάσεις των πλανητών από τον Ήλιο, τις διαμέτρους τους, αστρικές περιόδους κτλ. Το Λεξικό συμπληρώνεται με ένα Ευρετήριο λημμάτων, στο οποίο παρατίθενται οι ελληνικοί και οι αντίστοιχοι αγγλικοί όροι, καθώς και οι αριθμοί των σχετικών σελίδων, ώστε να ευκολύνεται ο αναγνώστης στον εντοπισμό των λημμάτων που επιθυμεί.
Το έργο ως βασικό βοήθημα απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, φοιτητές, επιστήμονες και εκπαιδευτικούς και είναι συνταγμένο με εύληπτο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους. Εντάσσεται σε μια σειρά επιστημονικών λεξικών, τα οποία ο οργανισμός μας, με τη δεδομένη παράδοση στα Λεξικά και τα παρόμοια έργα, εκδίδει συνεχίζοντας το έργο που άρχισε πριν από δεκαετίες. Πιστεύουμε ότι το παρόν Λεξικό, όπως άλλωστε και το Λεξικό της Βιολογίας και το Λεξικό Οικονομικών Όρων, που σύντομα θα κυκλοφορήσουν, καλύπτουν ένα μεγάλο κενό στη σχετική ελληνική βιβλιογραφία.

 

Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Τιμή: 15,90€  11,13€ 

Σύγκριση
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Προσφορές Περισσότερα
Banner Δεξί 1 [200xX]