Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English

 
Εκδότης
Κατηγορίες
Banner Αριστερό 1
Πληροφορίες
Όροι χρήσης
Δήλωση απορρήτου
Ειδικές παραγγελίες
Τρόποι αποστολής
Τρόποι πληρωμής
Newsletter Περισσότερα
Banner Αριστερό 2 [200xX]
Ιστορία » Φιλοθέου πάρεργα

Περιγραφή

Φιλοθέου πάρεργα [015199]
Φιλοθέου πάρεργα [015199]

Φιλοθέου πάρεργα

Συγγραφέας: Νικόλαος Μαυροκορδάτος
ISBN: 9789609396493
Σελίδες: 256
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2017

Εάν σταματήσουμε ως Έλληνες -εκ γενετής ή εξ υιοθεσίας- το διάβα μας στην ατραπό της Ιστορίας, γυρίσουμε την πλάτη μας στο ζοφερό, όπως φαντάζει τώρα, μέλλον και στρέψουμε το βλέμμα μας στο παρελθόν μας, σίγουρα εν πρώτοις η γενική εικόνα δεν θα μας δώσει θάρρος• λάθη, εγωισμοί, διχασμοί, εξορίες, χαμένες ευκαιρίες, πίκρες και δάκρυα σκιαγραφούν το μοτίβο. Μέσα σ' αυτά τα σκούρα χρώματα καλούμαστε, ως άλλοι "Οδυσσείς" να ταξιδέψουμε στα σκοτάδια του Άδου για να πάρουμε τον χρησμό που θα μας φέρει πίσω στην ποθεινή πατρίδα, να περιπλανηθούμε στην αγριεμένη θάλασσα για να συλλέξουμε τις μνήμες που λησμονήσαμε και που μόνον αυτές θα μας επιστρέψουν στη γη του Λαέρτη.
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορικής μας πορείας. Υπάρχει ζωτική ανάγκη να ξαποστάσουμε από τον κόπο της οδοιπορίας και να ξεδιψάσουμε από τα δροσερά νάματα της παράδοσης και της ιστορίας μας και να πάρουμε κουράγιο για το υπόλοιπο του δρόμου από τις προσωπικότητες που στάθηκαν φωτεινοί οδοδείκτες καθ' όλη την ιστορική μας διαδρομή.
Έχουμε χρέος να οπλίσουμε το είναι μας με το θάρρος των προγόνων, οι οποίοι ορθώνοντας το ανάστημά τους στην παρακμή των καιρών τους, οδηγήθηκαν στη δημοκρατία, στο θέατρο, στην ποίηση, στη φιλοσοφία, στις επιστήμες, στην τέχνη, στην πίστη, στη νίκη κατά των Περσών, στη διάδοση του ελληνικού πνεύματος στα πέρατα της οικουμένης, στους Καππαδόκες, στο αδούλωτο φρόνημα, στην επανάσταση, στην αντίσταση. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Πρόλογος εκδοτών
Πρόλογος Κ. Θ. Δημαρά
Τα οφειλόμενα
Εισαγωγή
Φιλοθέου Πάρεργα
Σημειώσεις
INDEX
Πίνακας αξιομνημόνευτων λέξεων
Πίνακας κυρίων ονομάτων
Διορθώσεις
Επιλεγμένη βιβλιογραφία μετά το 1989

 

Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τιμή: 20,00€  18,00€ 

Σύγκριση
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Προσφορές Περισσότερα
Banner Δεξί 1 [200xX]